Vi uppdaterar Stipendieguiden till ett nytt gränssnitt och en ny databas. Det du ser nu är endast för test! Vi återkommer inom kort!

Kommunens aktivitetsbidrag

Beskrivning

ÄNDAMÅL: De flesta kommuner ger ekonomiskt stöd till föreningar. Stöden ser olika ut i olika kommuner. Kommunernas fritidsförvaltningar delar ut olika typer av föreningsbidrag. Aktivitetsbidrag till ungdomsföreningar ges för att skapa ett fritidsutbud för ungdomar. Din förening måste vara ideell och aktiviteterna godkända för att ni ska få bidraget. Anledningen till att kommunerna stödjer föreningar är att de skapar ett fritidsutbud och fostrar ungdomar. Det är alltså viktigt att föreningarna är demokratiskt uppbyggda och har en verksamhet som samhället kan ställa upp på. Sammanlagt i hela Sverige delas ungefär en miljard kr ut i kontanta medel till olika typer av föreningar. Stödet utgår som bidrag.

Detaljer

Fondnamn

Kommunens aktivitetsbidrag

Huvudman

Kommunens aktivitetsbidrag

Postadress

Postnummer

Ort

Land

Sverige

Kontakt

Telefon

Epost

Web

Ansökan och stadgar

Öppen för

Som regel ska det vara en ideell förening som söker bidraget. Att föreningen ska vara ideell innebär att verksamheten inte får vara vinstdrivande. Föreningen ska ha antagit stadgar och valt styrelse. För att föreningen ska anses bildad måste ni haft ett första möte. I vissa kommuner ska föreningen dessutom funnits under ett visst antal månader innan du kan ansöka om bidrag. Föreningen ska ha ett visst antal medlemmar. Hur många medlemmar föreningen måste ha varierar mellan olika kommuner. I Stockholm och Luleå måste föreningen ha tjugo medlemmar. I Göteborg räcker det att föreningen har femton medlemmar.

Ansökan

Ansökningsperiod(er)

Ansökan från

Ansökan till

Kontakt


Notice: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

Öppetider/kontakt

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Sunday

You can edit this page in WordPress Block Editor. Reorder blocks, add columns, text or images.
Citadela Directory plugin works with Citadela theme or any modern 3rd party theme.

Leave a review

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *